Emotivnim porukama Dženifer Aniston i Dejvid Švimer oprostili se od Metjua Perija

Zvezde serije Prijatelji, Dženifer Aniston i Dejvid Švimer, smogli su snage da se oproste od kolege i prijatelja Metjua Perija koji je preminuo 28. oktobra.

Odlazak glumca kojeg smo zavoleli kao Čendlera Binga veoma je pogodio Anistonovu.

„Biti prinuđen da se oprostiš od našeg Metija je ludi talas emocija koji nikada ranije nisam iskusila. Svi mi doživljavamo gubitak u nekom trenutku života. Gubitak života ili gubitak ljubavi. Biti u stanju da zaista budete preplavljeni tugom omogućava vam da osetite trenutke radosti i zahvalnosti što ste voleli nekoga tako duboko. A mi smo ga duboko voleli“, navela je američka glumica u objavi na Instagramu.

Prema njenim rečima, Metju je bio deo DNK grupe: „Uvek je bilo nas šestoro. Ovo je bila izabrana porodica koja je zauvek promenila tok onoga ko smo bili i kakav će biti naš put. Meti je ZNAO da voli da zasmejava ljude. Kako je sam rekao, ako nije čuo ‘smeh’ mislio je da će umreti. Njegov život je bukvalno zavisio od toga. I uspeo u tome. Sve nas je zasmejavao. I to jako“.

Glumica otkriva da je, tokom poslednjih nekoliko nedelja, ponovo čitala poruke koje je razmenjivala sa Metjuom Perijem i da se naizmenično smejala i plakala.

„Čuvaću ih zauvek. Naišla sam na jednu poruku koju mi je jednog dana poslao niotkuda. To sve govori“, napisala je Anistonova i uputila pratioce da pogledaju drugu fotografiju koja prati objavu na kojoj se nalazi pruka o kojoj je govorila.

Na kraju, Dženifer poručuje Metiju da ga voli, da zna da je pronašao mir i da ga više ništa ne boli.

„Razgovaram s tobom svaki dan. Ponekad te skoro čujem kako govoriš ‘Možeš li BITI luđa? (Could you BE any crazier?)“, navela je glumica u emotivnom pismu podsećajući na način na koji je Čendler naglašavao reči i poručila „malom bratu“ da se odmori.

Osim zajedničke fotografije i pomenutih poruka, Dženifer je dodala i insert iz serije Prijatelji u kojem se njihovi likovi opraštaju.

Gotovo u isto vreme, na Instagramu se oglasio i Dejvid Švimer, planetarno popularan po ulozi Rosa Gelera.

Švimer se obraća Metiju i zahvaljuje mu na 10 neverovatnih godina smeha i kreativnosti.

„Nikada neću zaboraviti tvoj besprekoran komični tajming i izvođenje. Mogao si uzeti dosadan dijalog, oblikovati ga po sopstvenoj volji i za rezultat dobiti nešto potpuno originalno i neočekivano i začućujuće smešno“, naveo je glumac.

U objavi Švimer navodi da je Metju imao ogromno srce koje je nesebično delio sa svima njima tako da su mogli da naprave porodicu od šestoro stranaca.  

O fotografiji dvojice glumaca koja prati poruku, Švimer kaže da je zabeležila jedan od omiljenih zajedničkih trenutaka: „Sada čini da se smejem i tugujem u isto vreme“.

Završavajući oproštajnu poruku, Švimer kaže da zamišlja Perija „negde gore“, u istom belom odelu, sa rukama u džepovima kako gledajući unaokolo izgovara (u Čendlerovom stilu): „Je l’ moglo da BUDE više oblaka?“.

(RTS)