Cena jakne kraljice Matilde šokirala Belgijance  

Poznata kao jedna od najelegantnijih pripadnica evropskih kraljevskih porodica, belgijska kraljica Matilda, osim vernosti domaćoj modnoj kući Natan, često nosi odevne predmete italijanske visoke mode, a primetno je da joj je omiljeni brend Armani.

Na poslednjem pojavljivanju u javnosti, na koncertu dobitnika nagrada prestižnog međunarodnog muzičkog takmičenja kraljice Elizabete, na kojem su ove godine nastupali mladi violinisti, Matilda je obukla novu jaknu ovog brenda koja je izazvala veliku pažnju javnosti, kako svojim dizajnom, tako i cenom.

Kako je preneo portal Royal Fashion Police, Armani jakna od crne i bele napa kože, specifičnog načina izrade poput čipke, košta vrtoglavih 17.000 dolara, što većina pratilaca kraljevske mode nije propustila da prokomentariše. Oni iz Belgije posebno su besni, smatrajući takav trošak neprimerenim aktuelnoj ekonomskoj situaciji u zemlji. Bilo da im se jakna estetski dopala ili ne, većina se slaže da je preskupa, a jedino „opravdanje“ za kraljicu pronašli bi ukoliko je jaknu dobila od tog brenda, kao deo saradnje.

Nije bio mali broj pratilaca koji su smatrali jaknu neprikladnom za kraljicu, ne samo zbog apsurdne cene nego i stila, jer ih je podsetila na „dinastija“ modu Džoan Kolins iz osamdesetih godina, pa im je Matilda u njoj delovala staromodno.

Mnogo veću pažnju od kraljičine jakne zavredeli su laureati muzičkog takmičenja svojom virtuoznošću, a prvu nagradu osvojio je 25- godišnji violinista iz Ukrajine, Dmitro Udovičenko.

(RTS)