Budući zet norveškog kralja stilom pomera granice 

Samozvani šaman Durek Veret, verenik i budući suprug norveške princeze Marte Luiz, privlači pažnju javnosti gde god da se pojavi,  na veliku „radost“ konzervativnih norveških monarhista.

Tamnoputi Amerikanac i holivudski guru, koji će za dva meseca postati i zvanično zet kralja Haralda, pomera granice tradicionalnog poimanja monarhije kada je apsolutno sve u pitanju, pa i stil.

Pošto konstantno ističe koliko je u njegovoj osobenosti značajan i način odevanja, ne propušta priliku da to pokaže i u javnosti.

Tako se na poslednjoj manifestaciji norveškog izdanja časopisa Elle pojavio sa svojom verenicom, princezom Martom Luiz, u zanimljivoj boho garderobi brenda Holcvajler, koja je najviše odgovarala njegovom senzibilitetu, ne mareći uopšte za činjenicu da je reč o kolekciji namenjenoj ženama. Durek je obukao heklani kardigan, te pletenu bluzu i suknju sa pantalonama, sve u sivozelenoj i krem boji.

Kombinaciju je upotpunio efektnom Kokun tašnicom u tonu i omiljenim „guči“ naočarima za sunce, doduše za muškarce.

Kad može jordanska kraljica Ranija da nosi muške bermude, zašto ne bi norveški kraljevski zet obukao ženski komplet?

Sa pratiocima na društvenim mrežama i Durek i Marta su podelili koliko su se te večeri dobro proveli.

Deklarisani biseksualac, Veret ne prestaje da intrigira svojom pojavom sve pratioce norveške kraljevske porodice, a mediji s nestrpljenjem očekuju venčanje, koje će se održati 31. avgusta, u bajkovitom ambijentu Geirangerfjorda na zapadu Norveške.

(RTS)