Askot 2024: Nikad elegantniji kralj, atraktivne bratanice princeze Dajane i naravno – šeširi

 Četiri dana praznika za oči u Askotu su za nama.

Kraljevske konjičke trke događaj su kojem se posebno raduju dame, jer im je prilika da prošetaju svoje otmene, ekstravagantne i često neobične šešire, a i da se malo prošetaju među pripadnicima britanske kraljevske porodice, koji ove trke ne propuštaju. 

Kralj Čarls i kraljica Kamila bili su posebno elegantni ove godine. Kraljica je bila u decentnim haljinama i raskošnim šeširima čuvenog irskog kreatora Filipa Trisija u tonu, a kralj je svoj besprekorni svetli frak kombinovao sa prslucima živih i pastelnih boja, koje je savršeno uklopio sa košuljama i detaljima na reveru i manžetnama.

Bilo je vrlo osvežavajuće videti ga u žutoj, svetloplavoj, a pogotovo nežno-pink varijanti i stekli smo utisak da kralj nikada nije bio pažljivije i stilizovanije odeven.

Kraljevske konjičke trke događaj su koji je deo britanske tradicije i koji se u visokom društvu ne propušta. 

Osim kraljice, i druge pripadnice kraljevske porodice trudile su se da budu što maštovitije i svakog dana premijerno obuku neki poseban komad garderobe i šešir sa efektnim detaljem. Naročito se isticala Zara Tindal, unuka kraljice Elizabete i nekadašnja šampionka u jahanju. 

Za glamur, nalik na onaj sa manekenskih pista, pobrinule su se i Spenser bliznakinje, plavokose i plavooke bratanice princeze Dajane, koje svojom atraktivnom pojavom privuku poglede gde god se pojave.

Ledi Amelija i ledi Ilajza Spenser po mnogima su najlepše aristokratkinje na svetu, ukoliko je uopšte moguće praviti takva poređenja, jer je estetika subjektivna kategorija. U Askotu su se opredelile za haljine u večnoj i uvek aktuelnoj mornarskoj teget-beloj kombinaciji, sa decentnim šeširićima i udobnim espadrilama.

(RTS)