“Zlatna tečnost” za vaše biljke: Trik profesionalaca za zdravo i bujno cveće

Svima nam je u interesu da nam kućno cveće, ali i ono u dvorištu bude što lepše i bujnije. Naime, ljudi na društvenim mrežama su počeli da komentarišu o “zlatnoj tečnosti” i o tome kako ona sjajno deluje na biljke. Reč je o vodi u kojoj je kuvana testenina.

Ideja o korišćenju ove vode za negu cveća je prilično jednostavna – kada skuvate testeninu, nemojte da prospete ovu vodu, već je iskoristite za zalivanje biljaka.

Naime, na društvenim mrežama se pronela priča o tome da je ova voda puna skroba iz testenine, koji stimuliše rast biljaka. Da to ima smisla potvrdila je baštovanka Džena Lorejn.

– Zalivanje biljaka ovom vodom ima dosta prednosti, a ne može da škodi. Voda u kojoj je kuvana testenina je puna skroba, a biljke vole skrob. Zašto? Pa, zato što je pun vitamina i minerala, tako da podstiče rast biljaka – kaže Lorejn.

Ona kaže da je ova voda dobra za sve vrste biljaka, bez obzira da li je reč o zelenim biljkama ili onima koje cvetaju.

– Ova voda ne može ni na koji način da ošteti biljke –  kaže baštovanka, dodajući da njoj ne pada na pamet nijedna biljka kojoj ova voda ne bi prijala.

Međutim, stručnjaci iz kompanije HeyPlants kažu da neposoljena voda u kojoj je kuvana testenina može da nahrani biljku, ali da treba biti oprezan.

Koristite je oprezno. Ako to previše često koristite može da dođe do nakupljanja bakterije zbog kojih će se razviti buđ.

(Krstarica)