Otkrijte da li su paradajz i krastavac prskani hemijom: Jednostavan trik uz koji ćete odmah videti rezultat

Trik koji će vam reći kod kog prodavca kupovati ovo povrće

Kada kupujete paradajz i krastavce, posebno je važno biti siguran da su bezbedni za konzumaciju i da nisu kontaminirani pesticidima. Postoji jednostavan trik koji možete isprobati kod kuće kako biste proverili da li su ovi proizvodi bili izloženi pesticidima.

Kako da izvedete trik:

Operite paradajz ili krastavac. Pre nego što počnete sa testiranjem, operite voće pod mlazom vode kako biste uklonili prljavštinu i površinske ostatke.

Pripremite mešavinu sode bikarbone i vode. U malu činiju stavite jednu kašičicu sode bikarbone, a zatim dodajte dovoljno vode da napravite pastu. Dobro promešajte kako bi se soda bikarbona potpuno rastopila.

Nanesite pastu na paradajz ili krastavac. Koristite prst ili četkicu da nanesete pastu na celu površinu voća ili povrća. Pazite da ravnomerno pokrijete svaki deo.

Sačekajte nekoliko minuta. Ostavite pastu da deluje na površini paradajza ili krastavca oko 5-10 minuta. Tokom ovog vremena, soda bikarbona će reagovati ako postoje pesticidi na površini.

Isperite pod vodom. Nakon što je prošlo nekoliko minuta, isperite paradajz ili krastavac pod mlazom vode kako biste uklonili pastu i sve ostatke.

Posmatrajte rezultate. Ako su paradajz ili krastavac bili prskani pesticidima, mogu se pojaviti promene u boji ili teksturi na mestu gde ste nanosili pastu. Čist i neprskan proizvod neće pokazati nikakve znakove reakcije.

(Stil)

(Krstarica)