Nerviraju vas žute mrlje od dezodoransa? Evo kako ćete ih odmah ukloniti s odeće

Dezodorans ima nesrećnu tendenciju da ostavlja žute ili bele tragove na našoj odeći. Iako ih je teško otarasiti se jednostavnim pranjem u mašini za pranje veša, ovih nekoliko saveta učiniće da zauvek nestanu, piše tportal.hr.

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa sa bele ili šarene odeće?

Soda bikarbona i alkoholno sirće

Da biste uklonili mrlje od dezodoransa sa obojene odeće, pomešajte tri kašičice sode bikarbone i dve kašičice belog vinskog sirćeta. Ovu mešavinu nanesite krpom na mrlju, ali pazite da ne dođe u kontakt sa tečnošću. Ostavite da odstoji pet minuta, a zatim stavite tretirani predmet u mašinu za pranje veša. Prednost ovog recepta je što briše sve tragove mrlja, ali i što nestaje uporan miris znoja.

Aspirin za uklanjanje mrlja od dezodoransa

Ne postoji ništa bolje od aspirina da se oslobodite žute mrlje od dezodoransa. Pomešajte čep vodonik peroksida, pet litara vode i malo aspirina. Potopite umrljanu odeću u umivaonik na sat vremena i žute mrlje postaju prošlost.

Kako ukloniti mrlje od dezodoransa sa crne odeće?

Na crnoj odeći mrlje od dezodoransa su obično bele, ponekad stvaraju „kraste“. Nakon uklanjanja poslednjeg, nežno istrljajte mrlju krpom natopljenom alkoholnim sirćetom. Isperite i gotovi ste!

Kako brzo ukloniti mrlje od dezodoransa sa košulje?

70 procentni alkohol za uklanjanje mrlja

Ako nemate sastojke za pripremu nekog od gore navedenih recepata, ne paničite. Jednostavno utapkajte mrlje od dezodoransa na beloj košulji (ili drugoj odeći) sa malo alkohola, a zatim ih dobro isperite da biste uklonili mrlje.

Amonijak za uklanjanje mrlja

Posebno efikasno sredstvo protiv žutih mrlja je amonijak. Jednostavno ga razblažite hladnom vodom, lagano nanesite na tragove dezodoransa, a zatim isperite vodom sa sapunom.

(Krstarica)