Tražilo ga skoro 200 fakulteta, a evo kako je Barns izabrao šta će studirati

Maturant iz Nju Orleansa, najavio je da će na jesen pohađati Univerzitet Kornel. „Obavezao sam se da ću pohađati Univerzitet Kornel i nameravam da se bavim informatikom, a da kasnije pređem na praksu razvoja softvera“, rekao je Barns, koji je za priliku objavljivanja odluke obukao duks Univerziteta Kornel.

„Danas je uzbudljiv dan za mene i moju porodicu i radujem se budućem radu na Kornelu“, dodao je.

Barns, koji ima prosek 4,98 i koji će diplomirati dve godine ranije u odnosu na svoje vršnjake, rekao je prošlog meseca da želi da se bavi informatikom a da zatim studira prava.

Na fakultete je počeo da se prijavljuje u avgustu 2022. ali istiće da nije nameravao da postavi bilo kakve rekorde.

„Kako sam se prijavljivao u što više škola, kako je taj broj rastao, uz ponuđene stipendije i odobrene prijeme, postajao sam zaintrigiran“, kaže Barns.

U petak je rekao da je od malih nogu oduvek znao čime želi da se bavi i da je odabrao Univerzitet Kornel, koji se nalazi na Itaki u Njujorku, jer je taj univerzitet najbolji za njegova interesovanja, „pripremiće ga za uspeh, i pružiće mu kvalitetno obrazovanje“.

„Želeo bih da odem iz Nju Orleansa. Volim svoj grad, ali želim da iskusim nove stvari i stekenem drugačija iskustva“, rekao je Barns, obećavajući da će se „uvek“ vraćati kući.

„Kornel čestita Denisu i njegovim budućim kolegama, zajedno sa njihovim porodicama, na svemu što su uradili da bi došli do ovog uzbudljivog trenutka na svom obrazovnom putovanju. Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu ovoj neverovatnoj grupi budućih lidera u našu zajednicu kampusa za samo nekoliko meseci”, objavili su na Univerzitetu.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike