Tematski kanali Radio Beograda – bogatstvo u kome ima „za svakog po nešto“

Radio Beograd je 18. septembra 2019. godine počeo sa emitovanjem tematskih kanala: RTS Pletenica, Rokenrol, Džuboks i RTS Vrteška na našoj platformi.

„Broj slušalaca iz dana u dan raste, posebno, zahvaljujući kvalitetnim sadržajima koje Radio Beograd neguje“, rekla je Snežana Grujić, rukovodilac Službe medijskih usluga.

Ovu medijsku uslugu prati i digitalizacija Zvučnog arhiva Radio Beograda.

„Početak emitovanja tematskih kanala prati proces digitalizacije našeg zvučnog arhiva koji poseduje blago koje Radio Beograd ima još od 1924. Sledeće godine punimo sto godina. Na ovaj način smo to blago koje posedujemo u Fonoteci uspeli da približimo našim slušaocima da na jedan klik mogu da slušaju na Planeti“, dodala je Grujićeva.

Od 21. aprila ove godine svi ovi kanali, osim na platformi, dostupni su i na DAB+ prijemnicima.

„Postoji DAB+ mreža predajnika, i onda vam nije potreban provajder, ni internet, dovoljan vam je radio-prijemnik sa antenom i vi dobijate kvalitetan zvuk bez ikakvih smetnji i šumova“, objasnila je gošća Jutarnjeg programa.

Od 18. septembra, jednom mesečno, u RTS Klubu, do kraja godine, predstavljaće se mogućnosti DAB+mreže i sadržaji tematskih kanala, uz nastup značajnih imena iz sveta muzike.

Grujićeva ističe da je teško reći šta se od sadržaja najviše dopada slušaocima, imajući u vidu raznolikost, pa se tako mogu čuti snimci koncerata, manifestacija kao što su Arsenal fest, Bir fest i Gitarijada, studijski snimci horova…

„Naše bogatstvo je toliko veliko tako da tu ima za svakog po nešto“, zaključila je Snežana Grujić.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike