Pašteta pod lupom: Razbijamo sve mitove na primeru Argete

Pre svega, zbog toga što brojke pokazuju izuzetnu popularnost ove paštete među potrošačima. Verovali ili ne, u postrojenju u Izoli se svakodnevno puni 550.000 limenki, a na postrojenju u Sarajevu još 450.000 limenki, što znači da se nedeljno proizvede preko pet miliona limenki, koje putuju na različite destinacije širom sveta. „Argeta“ je prisutna na 36 tržišta, a potrošači se prijatno iznenade kada Argetu ugledaju na policama u prodavnicama širom SAD-a i Kanade, pa čak i Australije.

I pored ogromne popularnosti ove paštete širom sveta, „Argeta“ je svesna da namazani mitovi kruže i dalje i zato je rešila da ih sve razotkrije.

Razbijanje mita broj 1: Pašteta se pravi od ostataka

Svi mitovi koji ste čuli o paštetama, a koji se odnose na to da se oni prave od ostataka/otpadaka, kada je reč o „Argeti“ – nisu tačni. Naime, treba imati u vidu da „Argeta“ nije deo veće industrije prerade mesa i zato ovaj brend kupuje samo odabrane kvalitetne komade piletine, uključujući i pileće i riblje filete i samo od toga pravi paštetu.

Pre ulaska u proizvodnju, svaka pošiljka mesa se detaljno testira i ako prođe sve „Argetine“ standarde, onda kreće da se kuva, otkoštava i melje u paštetu. Jedini dodatak „Argetinoj“ pašteti su 100% prirodni začini i biljna ulja.

Razbijanje mita broj 2: Pašteta je prepuna aditiva

Napraviti pileću paštetu je izazovan posao, zato što mlado meso još uvek nema jači ukus na koji smo navikli i zato mu treba dodavati pojačivače da bi bilo što lepše. Međutim, „Argeta“ iz tog razloga koristi samo pažljivo odabrane sastojke i prvoklasno zrelo pileće meso. Ti prozvodi su sami po sebi već izuzetnog kvaliteta i ne treba im ništa dodavati.

U „Argetinim“ paštetama se nalaze oni komadi mesa koje kupujemo u mesarama za nedeljni ručak i što je najvažnije te paštete ne sadrže konzervanse, veštačke boje, veštačke pojačivače ukusa, kao ni gluten. Kvalitet se svakodnevno prati, vrše se sve potrebne analize i garantuje se da je svaka Argeta na polici 100% bezbedna.

Razbijanje mita boj 3: Limenke su lošeg kvaliteta

„Argetine“ paštete pakuju se u dobro poznate okrugle aluminijusmke limenke, koje su obložene zaštitnim slojem koji ih štiti od korozije, oksidacije i drugih hemijskih reakcija koje mogu uticati na proizvod. Taj zaštitni sloj obezbeđuje da aluminijum ne prodre u „Argetine“ proizvode i svi materijali koji se koriste su verifikovani kao pogodni za kontakt sa hranom.

Dodatna vrednost aluminijuma je ta što je to jedini materijal, osim tankog stakla, koji je 100% obnovljiv, što znači da se beskonačno može reciklirati i nikada se ne troši. Lagan je i dovodi do znatno niže emisije ugljen-dioksida, što znači da je pogodan za našu planetu.

Razbijanje mita broj 4: Ima dug rok trajanja i bez aditiva ne može biti dobro

Kako paštete imaju tako dugačak rok trajanja pitate se. „Argeta“ i na to ima odgovor, jer koristi savremenu, visokotehnološku proizvodnju. Svaka napunjena konzerva je hermetički zatvorena i nakon toga sterilisana. U pitanju je proces termičke obrade, koji obezbeđuje duži vek trajanja proizvoda na bezbedan način i bez veštačkih aditiva. Svi „Argetini“ proizvodi na policama su potpuno bezbedni.

Razbijanje mita broj 5: Argeta pašteta je skupa

Cena ne određuje uvek kvalitet, osim kada je cena i te kako opravdana i to iz pravih razloga. Ostaci hrane i mesa su jeftini, samim tim i određene paštete na tržištu jesu jeftine, međutim kao što smo već napomenuli, „Argeta“ ne koristi ostatke, već kvalitetne sastojke i čisto meso, koje kao što smo i sami svedoci košta, samim tim to se odražava na cenu. Kompanija „Argeta“ posvećena je vrhunskom kvalitetu i ceo proces je maksimalno optimizovan.

Nadamo se da smo uspeli da razbijemo sve mitove koje ste do sada imali o paštetama i da ćete od sada potpuno mirne savesti uživati u „Argetinim“ paštetama, ali i u drugim „Argetinim“ namazima, koje svakodnevno razvija kako bi zadovoljila sve naše gastronomske potrebe.

(RTS)