Motivi i simboli Egipta u kombinaciji veštačke inteligencije

Istorija u susretu sa tehnologijom kroz modnu kolekciju kao proizvod kompanije „Tutere“. Ona kombinuje kreativnost modnih kreatora sa sredstvima moderne tehnologije izrađujući haljine i modne detalje.

„Veštačka inteligencija obuhvatila je grupu aplikacija. To smo najpre uradili u radionici, kao tim skicirali smo ideje na papiru, uključujući i proizvodnju, istoriju, boje, sve u vezi sa modnim dizajnom. Skicirali smo i razmišljali, bilo je potrebno vreme sve dok nismo došli do rešenja. Upotrebili smo aplikaciju sa veštačkom inteligencijom gde sam objasnila svoju ideju“, rekla je Somaja Bahi Eldin, potpredsednica „Tutetre“.

Nadahnuće za kreacije bio je drevni Egipat, tadašnje figure ili simboli.

„Ova haljina se zove Nefertiti, nazvali smo je tako jer smo stavili krunu drevne egipatske kraljice na vrh. Ona je bila čuvena po svom stilu a njena kruna je uvek imala ovakve boje“, istakla je Nermin Abulvafa, direktorka proizvodnje.

Osnivači kompanije tvrdi da se uz pomoć veštačke inteligencije štedi vreme, a timu kreatora omogućava da stvori različite dizajne, bez zapošljavanja više ljudi. Tutera je prvobitno bila arhitektonska firma koja je posao proširila na modu. Koristeći tehnologiju prikazala je svoju kolekciju, stavila virtuelni modni šou program za svoje dizajne na metaverzumu.

„Kao da milion ljudi radi sa vama, a ne 100. Svedoci smo revolucije, posebno u pogledu velikog broja podataka. Ako se ne bismo izborili sa tim, na kraju bismo nestali“, rekla je Somaja Bahi Eldin.

U kompaniji „Tutera“ ističu da je prva takva modna revija haljina inspirisanih drevnim Egiptom istovremeno bila veoma futuristička. Cilj je na kraju da se predstavi egipatski identitet na drugačiji način.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike