Iako ima 94 godine Miliš Nikitović i dalje bezbedno vozi

Iako gazi desetu deceniju, Miloš Nikitović još se provoza autobilom. Lekari su na pregledu mogli samo da konstatuju vitalnost i produže vozačku dozvolu još dve godine.

„Ja sam 1953. polagao vozački ispit. I od tada više nikada nisam imao nijednoga minuta mi nije oduzeta vozačka dozvola. Trideset pet godina sam vozio u firmi kola, putnučka kola, direktora vozio. Ali nikada nisam imao nikakih problema, ništa, ništa”, naglašava Miloš.

Za dugovečnost smatra da je zaslužna genetika od majke koja je živela 97 godina. Miloš kaže da u 94. formu održava kretanjem na sopstveni pogon. U dobroj kondiciji je i njegov brat.

„On je stariji malo od mene. Nije malo, dve godine. Ali je isto, još uvek se kreće, isto je sve. Samo on ne nosi štap. I ja ga nosim onako, ne znam ni ja radi čega“, dodaje Nikitović.

Bezbrižnost u penzionerskim danima uživa i zahvaljujući brizi sinova, na koje se ponosi.

„Miloš je vrlo bio ponosan na taj posao koji je radio. Najpre je krenuo, vozio traktor, kad je došao iz vojske, pa prvi kombajn …I na sreću ta njegova karijera je bila vrlo uspešna da nije imao neke pehove. I evo, završio je tu karijeru kao vozač, vozeći putnički automobil, takođe milion kilometara bez udesa“, napominje Milošev sin, Mile Nikitović.

Danas on sluša mlađe, a kako mu život nije bio lak, potomstvu je preneo najvažniju lekciju.

„Ja sam uvek rešavao te probleme, kada sam nekad imao tih problema, usput to rešavam i sve iziđe kako valja na kraju. Čovek, ne treba nikad da se zapušti, uvek nek razmišlja da uvek postoji sutra“, poručuje vitalni Miloš Nikitović.

Tako je kao vozač obišao i Evropu, a svuda se snalazio samo na maternjem jeziku. Zato treba čuvati korene i tradiciju, tvrdi Miloš, koji vedrinom i humorom često sokoli mlađe od sebe.

(RTS)


Ostavite komentar