Avangarda i futurizam na reviji Pjer Kardena u francuskoj ambasadi

Na otvaranju revije francuski ambasador Pjer Košar pozdravio je suprugu predsednika Srbije Tamaru Vučić, koja je prisustvovala reviji, i posebno joj zahvalio na interesovanju koje je pokazala za francusku kulturu.

„Želeo bih posebno da Vam zahvalim gospođo Vučić na interesovanju koje pokazujete za našu zemlju, njenu kulturu a i šire gledano za frankofoniju“, rekao Košar.

Dodao je da kolekcija koja je prikazana nesumnjivo predstavlja ono što je uvek činilo francusko stvaralaštvo, a to su smelost i elegancija, ali i ono ssto je svetu mode „Kardenov“ lični pečat, a to su avangardni duh i futuristička estetika.

Vesna Mandić iz organizacije „Fabrika“, koja je uz Ambasadu Francuske organizator revije, izjavila je da je `Pjer Karden` jedna od najvećih modnih kuća na svetu, i da je ponosna što su izabrali Beograd za jednu od destinacija njihove svetske ture, i najavila je izlazak francuskog časopisa Meri Kler za srpsko tržište.

„Ponosni smo što možemo da najavimo objavljivanje srpske edicije poznatog francuskog časopisa Meri Kler u izdanju Kolor grupe“, rekla je Mandićeva.

Vesna Ubiparip ispred srpske edicije časopisa podsetila je da je on oduvek bio potpuno na strani žena i na strani borbe za ženska prava, kao i da časopis izlazi danas u 27 zemalja širom sveta.

„Magazin je tu da inspiriše i da pomogne u izgradnji unikatnog stila, ali i da žene učini autentičnim, jakim i samopouzdanim“, rekla je Ubiparip.

Osim modne revije održana je i izložba unikatnih tašni „Arte&Belezza“ autorke Dragane Mirčetić.

Reviji je prisustvovao i novi umetnički direktor tima Pjer Karden, Rodrigo Basilikati Karden.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike