Festival zdravlja u Domu vojske, bez knjižice, čekanja i straha

Koliko zaista brinemo o svom zdravlju i kako da promenimo neke loše navike u Jutarnjem programu RTS-a, objasnila je  dr Mirjana Mićović, predsednica Organizacionog odbora festivala.

„Ovo je do sada najbogatiji festival u odnosu na prethodnih 27. koje smo organizovali. Svi koji žele mogu da dođu i obave besplatne preglede. Ispred  Doma Vojske biće postavljen autobus, gde će građani da obave ultrazvučni pregled trbušne aorte. U prostoru Doma vojske , po štandovima, biće raspoređene bolnice, Domovi zdravlja,laboratorije. Bolnica „Sveti Sava“ radiće skrining na mozdani udar i ultrazvuk karotida.  Bolnica  „Laza Lazarević“ radiće preglede na Alchajmerovu bolest, demenciju, depresiju“, istakla je dr Mićović.

 Napominje da će biti organizovani skrining pregledi za oštećen sluh, kao i provere nivoa šećera u krvi.

„Na svakom od štandova lekari će davati mnogobrojne savete. Radiće se poreventivni pregledi kičme, stopala, kolena. Medicinski fakultet pripremio je izuzetno zanimljive preglede na specijalnoj vagi koja izračunava sastav tela.Pored zdravstvenih ustanova iz Beograda, na festivalu će obavljati preglede i zdravstvene ustanove iz Novog Sada, Šapca, Sokobanje“, rekla je dr Mirjana Mićović.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike