Najbrže vesti u Srbiji

Zbog čega se posle tridesete mnogo brže gojimo?

Znate li onaj osećaj kada pređete 30-u i počnete da se gojite oko struka? Dragi naši, ne, nisu krive godine, a ni ishrana. Problem bi trebalo da rešavate na nekom drugom mestu.

Sve ono što vas sigurno čini nezadovoljnim kada se pogledate u ogledalo svakako je kilaža. Kada znate da ste nekad imali ravan stomak, bez masnih naslaga i da se niste gojili u predelu butina, onda se dešava da se azbrinete i krivca tražite u spoljašnjim sitnicama.

Neaktivnost je vaš najveći neprijatelj.

S godinama metabolitzam postaje sporiji, a posle tridesete najčešće postajemo tromiji, više sedimo zbog posla i minimalno se krećemo.

Ono što ljudi često nazivaju metabolizmom su zapravo tri različite faze sagorevanja kalorija u koje ulazi naše telo u zavisnosti od toga šta radimo. Kada jedemo sagorevamo mali broj kalorija (jedva 10 odsto od ukupno sagorelih u toku dana) i to je zapravo prva faza.

Dakle, ako želite da učestvujete u svom super izgledu, pokrenite se. Naravno, pokretanje ne podrazumeva nužno vežbanje u teretani. To neće u znatnoj meri uticati na metabolizam, s obzirom na to mišići utiču na stopu bazalniog metabolizma samo od 20 do 25 odsto.

Trudite se da svakog dana makar pola sata provedete hodajući, a u ovim hladnijim danima to možete činiti i do 20-ak minuta. Važno je da stze u pokretu i to je najbolji trening za metabolizam.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike