Tramp: Vrlo brzo ću rešiti rat Rusije i Ukrajine, poznajem i Putina i Zelenskog

Donald Tramp je pristalicama u Ajovi obećao da će „vrlo brzo rešiti tu situaciju“ ako bude ponovo izabran, napominjući da veoma dobro poznaje ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog.

„Rusija nikada ne bi napala Ukrajinu, Putin i ja se odlično slažemo. Situacija u Ukrajini je strašna i planiramo da je rešimo veoma brzo. Veoma dobro poznajem predsednika Putina, veoma dobro poznajem Zelenskog, mogu da razgovaram sa njima i rešićemo ovaj problem veoma brzo“, poručio je Tramp u govoru nakon pobede na unutarstranačkim izborima Republikanske partije u Ajovi, prenosi Skaj njuz.

Naveo i da „Izrael nikada ne bi bio napadnut“ da je on još uvek predsednik i ponovo izneo tvrdnju da su poslednji američki izbori pokradeni.

Takođe je obećao da će zaustaviti „invaziju“ migranata na američkoj granici sa Meksikom.

Nekadašnji američki predsednik je obećao da će „ispraviti svet“ ako bude ponovo izabran, poručivši da globalni „smrt i uništenje“ nikada nisu bili ovakvi.

Em-Es-En-Bi-Si odbio da prenese Trampov govor

Američka voditeljka Rejčel Medou saopštila je gledaocima da Em-Es-En-Bi-Si neće emitovati govor Donalda Trampa nakon njegove ubedljive pobede na unutarstranačkim izborima u Ajovi, rekavši da ta televizijska mreža ne može da emituje „laži“.

Rejčel Medou je rekla da pobednik kokusa u Ajovi upravo je počeo da drži svoj pobednički govor. Pratićemo to i obavestićemo vas da li ima nekih novosti, da li ima nečeg značajnog, suštinskog ili važnog“, rekla je Medou.

Kako je istakla, Em-Es-En-Bi-Si i druge medijske kuće zainteresovane „samo za istinu“.

„Postoji razlog što smo mi i druge medijske kuće generalno prestale da dajemo nefiltriranu, živu platformu za komentare bivšeg predsednika Trampa. To nije iz inata, to nije odluka u kojoj uživamo, to je odluka koju redovno preispitujemo. I, iskreno, iskreno, to nije laka odluka“, rekla je voditeljka.

Dodala je da emitovanje Trampovih „neistinitih“ izjava uživo na televiziji šteti brendu Em-Es-En-Bi-Sija.

U američkoj saveznoj državi Ajovi sinoć su održani prvi unutarstranački izbori za predsedničkog kandidata Republikanske stranke na kojima je za Trampa glasalo više od 50 odsto birača, dok je drugoplasirani Ron Desantis dobio podršku 21,2 odsto republikanaca, a Niki Hejli oko 19 odsto.

(RTS)


Ostavite komentar