Tramp se žali na kaznu od 83 miliona dolara koju mu je odredio sud u Njujorku

Donald Tramp je žalbu uložio Drugom okružnom apelacionom sudu SAD na Menhetnu povodom presude suda na Menhetnu 26. januara, navodeći da ne treba da plati nikakvu odštetu ili da ona treba da bude značajno smanjena.

Sud je presudio da je Tramp oklevetao Kerol, bivšu kolumnistkinju magazina El juna 2019. godine na taj način što je negirao da ju je silovao sredinom 1990-ih u garderobi robne kuće „Bergdorf Goodman“ na Menhetnu.

Sud je naložio da Tramp plati Kerol 18,3 miliona dolara odštete, uključujući 7,3 miliona dolara za emocionalni bol i 11 miliona dolara za štetu koju je naneo njenoj reputaciji. Sud je takođe odredio da Tramp plati 65 miliona dolara kaznene odštete.

Američki okružni sudija Luis Kaplan tek treba da donese odluku o Trampovim zahtevima da dobije novo suđenje u slučaju tužbe Kerol i da se značajno smanji odšteta.

Kaplan je u četvrtak odbio Trampov pokušaj da odloži sprovođenje presude.

Druga porota je prošlog maja naložila Trampu da plati Kerol pet miliona dolara, utvrdivši da je on klevetao i seksualno zlostavljao Kerol.

Donald Tramp je uložio žalbu na tu odluku. Tvrdio je da nikada nije čuo za Kerol i da je ona izmislila priču kako bi povećala prodaju svojih memoara.

(RTS)


Ostavite komentar