Tramp izaziva Bajdena na TV duel – bilo kada, bilo gde

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pobedio je na unutarstranačkim izborima u 14 od 15 američkih saveznih država tokom super utorka, nakon čega je bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli zvanično odustala od svoje kampanje za predsedničku nominaciju Republikanske stranke.

Nekoliko sati kasnije Donald Tramp je u objavi na svojoj društvenoj mreži Truth social izazvao Džoa Bajdena na TV debatu „bilo kada, bilo gde, bilo gde“.

„Važno je, za dobro naše zemlje, da Džo Bajden i ja raspravljamo o pitanjima koja su toliko bitna za Ameriku i američki narod“, objavio je Tramp.

Dodao je da bi takve debate mogao da vodi Demokratski nacionalni komitet, ili Komisija za predsedničke debate, koja je nadgledala predsedničke debate poslednjih 30 godina.

Iz Bajdenovog tima navode da je Tramp „željan pažnje i da se muči sa privlačenjem birača“.

Poručuju mu i da pogleda predsednikovo obraćanje Kongresu o stanju Unije u četvrtak uveče.

Tramp (77) je više puta tvrdio da je Bajden (81) prestar i zaboravan, dok je Bajden zauzvrat sugerisao da je Tramp senilan.

Zasad nijedna debata nije dogovorena. 

Da podsetimo, Tramp je bio žestoko kritikovan nakon što je odbio da učestvuje u TV debatama sa svojim republikanskim rivalima za nominaciju ove stranke za Belu kuću u ovom izbornom ciklusu.

On je tada tvrdio da nema šta da dobije od takvih foruma, navodeći svoju veliku prednost u anketama.

(RTS)