Televizijska ekipa u Čikagu opljačkana dok je izveštavala o pljačkama

Reporter i fotograf TV stanice na španskom jeziku Junivižon Čikago snimali su nešto pre 5 sati ujutru kada ih je opljačkala trojica naoružanih muškaraca sa skijaškim maskama.

„Prišli su im sa oružjem i opljačkali ih. Uglavnom su to bili lični predmeti, a uzeli su i kameru“,  rekao je Luis Godinez iz Junivižin Čikago.

Pljačkaši su tražili novac od televizijske ekipe.  Ukrali su i dve torbe sa opremom i ranac fotografa, kazao je za Čikago San tajms Raza Sidikui, predsednik Nacionalnog udruženja zaposlenih i tehničara emitera „Lokal 41“, koja predstavlja TV fotografe u Čikagu.

Trojica muškaraca dovezla su se u sivom sedanu i crnom terencu, a nakon što su uzeli predmete, pobegli su ka južnom delu grada.

Povređenih nema i niko nije u pritvoru, saopštila je policija.

Junivižon Čikago, lokalna TV podružnica međunarodne medijske kompanije Televisa Junivižon, ne otkriva imena reportera i fotografa kako bi zaštitila njihovu privatnost, rekao je Godinez.

„Oni su dobro, a mi radimo na tome zajedno kao tim“, naveo je Godinez.

Prema njegovim rečima, novinska ekipa je snimala priču o pljačkama u zajednici Vest Taun koja je trebalo da bude objavljena u jutarnjim vestima. Snimak koji su napravili nalazio se u ukradenoj TV kameri, a priča nikada nije dospela u etar.

Godinez je rekao da je stanica zauzela drugačiji pristup o pljačkama koja je emitovana u 17 časova.

Navodi da je pomenut incident u kojem je učestvovala ekipa, ali da TV stanica ne želi da bude centralna tačka izveštavanja.

„Ne želimo da pričamo o nama, jer je bilo i drugih pljački koje su se desile u istom periodu“, rekao je Godinez.

To je druga pljačka TV ekipa u Čikagu ovog meseca. 

Fotograf stanice VLS-CH.7 je 8. avgusta napadnut i opljačkan dok se spremao da prati popodnevnu konferenciju za novinare u zapadnom delu Čikaga, izvestio je taj medij.

„Naši fotografi i reporteri pružaju veoma važnu javnu uslugu u informisanju naše zajednice. Posvećeni smo tome da im bezbednost bude na prvom mestu. Razgovarali smo sa fotografom koji je opljačkan i on je srećom dobro raspoložen“, kazao je Sadikui.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike