Talačka kriza u Japanu, dve osobe povređene

U gradu Toda u japanaskoj prefekturi Saitama, nedaleko od prestonice Tokija u toku je talačka kriza, javlaju mediji u Zemlji izlazećeg sunca.

Oko jedan čas i 15 minuta popodne po lokalnom vremenu za sada neidentifikovani muškarac otvorio je vatru iz pištolja na Opštu gradsku bolnicu ranivši jednog lekara i jednog pacijenta. Oni su zadobili lakše povrede od stakla, te nisu u životnoj opasnosti.  

Počinilac, muškarac visine oko 160 cm, starosti između 40 i 50 godina, je potom motociklom pobegao s lica mesta i ušao u poštu, udaljenu otpilike kilometar i po od bolnice, gde se zatvorio uzevši taoce. 

Smatra se da se u zgradi pošte nalazi desetak službenika, te da osumnjičeni u posedu ima kanister sa kerozinom.

Svedoci tvrde da se iz pošte, koje su opkolile policijske snage, čuo jedan pucanj, ali u ovom trenutku nije poznato da li ima povređenih.

Lokalne vlasti naložile su školama u okolini pošte da ne dozvole povratak dece svojim kućama dok se sazna više o incidentu i opasnosti koju on predstavlja po javnu bezbednost.  

Pucnjave su retke u Japanu. Zemlja ima stroga pravila o posedovanju oružja i dozvoljava samo civilima da poseduju lovačke puške i vazdušno oružje.

Ljudi moraju da prođu strogi ispit i testove mentalnog zdravlja da bi kupili oružje u Japanu.

(RTS)


Ostavite komentar