Suđenje Trampu prenosiće Jutjub i televizija

Sudija Višeg suda okruga Fulton Skot Mekafi rekao je da će dozvoliti direktan prenos na Jutjubu svih povezanih saslušanja i suđenja koja proizilaze iz velike, opsežne optužnice okružnog tužioca Fani Vilis protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Prenos uživo će voditi sud.

Bivši predsednik se izjasnio da nije kriv u tom slučaju. Tramp se predao prošle nedelje u zatvoru okruga Fulton, nakon što su on i još 18 osoba optuženi za navodno učešće u „zločinačkom poduhvatu“ koji je imao za cilj da poništi njegov gubitak na predsedničkim izborima u Džordžiji 2020. Tramp je optužen za 13 krivičnih dela.

Datum suđenja još nije određen.

To će biti prvi put da je na suđenju dozvoljeno da kamere snime kompletan postupak u jednom od četiri krivična slučaja pokrenuta protiv Trampa ove godine. Džordžija dozvoljava kamere u sudnici sve dok ne ometaju postupak.

Brojnim fotografima je bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu na nekoliko minuta pre početka saslušanja u vezi sa Trampovom optužbom u Njujorku u apriluu.

Kamere obično nisu dozvoljene u sudnicama u Njujorku, ali su novinske organizacije tražile izuzetak.

Kamere nisu dozvoljene ni u sudu na saveznom nivou.

Tramp je optužen u dva slučaja pred saveznim sudom. Jedan se odnosi na njegovo rukovanje osetljivim vladinim dokumentima nakon što je napustio funkciju, a drugi na Trampov navodni pokušaj da zaustavi prenos vlasti posle predsedničkih izbora 2020.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike