Slučaj Brajana Volša – na ročištu izneti detalji o analazi DNK tragova

Umesto Brajana Volša na pretpretresnom ročištu pojavio se njegov advokat, preneo je En-Bi-Si  Boston.

Tužilaštvo i odbrana izneli najnovije informacije o procesu prikupljanja dokaza.

Tužilac je rekao da su obe strane u ovom slučaju nedavno imale konferencijski razgovor sa privatnom laboratorijom „Bode“, kojoj je država poslala desetak uzoraka.

Za jedan broj tih uzoraka rečeno je da su „ograničenog kvaliteta“ i testiranje je zaustavljeno.

Očekuje se da će ekspert odbrane posetiti laboratoriju radi pregleda uzoraka. Tužilaštvo je dodala da je državna kriminalistička laboratorija završila svoj rad, iako advokati još nisu dobili konačan izveštaj.

Tužioci će izabrati neke uzorke za testiranje u državnoj laboratoriji. Volšov advokat je rekao da očekuju da će imati „sve“ do kraja godine.

Sledeće ročište zakazano je za 23. januar naredene godine i već se zna da ni tada Volš neće biti prisutan.

Sudsko ročište u avgustu u slučaju Volša, koji je optužen za ubistvo svoje supruge, odloženo je za danas jer su tužioci rekli da još čekaju analizu DNK iz nezavisne laboratorije.

Sud u Norfoku krajem aprila odlučio je da Brajan koji je optužen za ubistvo svoje supruge, ostane u pritvoru, odbivši zahtev odbrane da mu se odredi kaucija.

DNK tragovi ključni

Pravni analitičar iz Bostona Majkl Kojn rekao je ranije ovog meseca da je DNK posebno važan jer istražitelji nikada nisu pronašli telo Ane Volš.

Ne samo da tužioci moraju da dokažu da je Brajan Volš ubio svoju ženu, već moraju da dokažu i da je mrtva, istakao je Kojn.

„Delić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt. To dokazuje da je možda bila povređena, a tužilaštvo pokušava da dokaže ubistvo prvog stepena“, rekao je Kojn.

Nestanak Ane Volš

Ana Volš je nestala 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom „Logan“ i odatle otputuje u Vašington zbog posla.  Policija je tragala za njom više od nedelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine. 

Suprug nestale Beograđanke je od ranije u pritvoru zbog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. 

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-Ena, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti „kako se rešiti tela žene od 52 kilograma“ i „kako raskomadati telo“. Potrošio je i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosio je narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.

U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.

Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države. Sa Brajanom Volšom ima troje dece, uzrasta od dve do šest godina.

(RTS)


Ostavite komentar