Ruski ministar zdravlja položio cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda

Kolegama iz Rusije je domaćin Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, na čelu sa ministarkom Danicom Grujičić, koje je priredilo doček na beogradskom aerodromu.

Delegacije ministarstava zdravlja Rusije i Srbije, predvođene ministrima, sutra će održati zajednički sastanak u Palati “Srbija“ kome će prisustvovati i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i direktori najvažnijih zdravstvenih ustanova glavnog grada, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Kako se navodi, posle sastanka biće potpisan Memorandum o saradnji ministarstava zdravlja Republike Srbije i Ruske Federacije, čime će i na ovaj način biti potvrđena uspešna saradnja dva zdravstvena sistema.

Ministar Muraško će se tokom posete sresti i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Delagacija Ruske Federacije i eminentni stručnjaci iz različitih medicinskih oblasti, u nastavku posete obići će Univerzitetski klinički centar Srbije, Institut za kardiovaskularne bolesti “Dedinje“, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova i Agenciju za lekove i medicinska sredstva.

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije će svoju posetu Srbiji završiti obilaskom Hrama Svetog Save.

(RTS)


Ostavite komentar