Putin na vojnoj paradi: Protiv naše otadžbine je pokrenut pravi rat

Vojna parada na Crvenom trgu, povodom 78. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu.počela je iznošenjem državne zastave Ruske Federacije i Zastave pobede – borbene zastave 150. Pešadijske Idritske divizije, uz zvuke pesme „Sveti rat“. 

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je građanima Rusije Dan pobede, ističući da se civilizacija danas ponovo nalazi na prekretnici.

„Protiv naše otadžbine ponovo je pokrenut pravi rat, ali mi smo pružili otpor međunarodnom terorizmu, pa ćemo se izboriti i sa ovim“, rekao je Putin na Paradi pobede na Crvenom trgu.

Istakao je da Rusija želi mirnu i stabilnu budućnost i da je svaka ideologija superiornosti neprihvatljiva.

„Zapadne elite govore o svojoj ekskluzivnosti, izigravaju ljude i izazivaju krvave sukobe, seju rusofobiju i agresivni nacionalizam“, rekao je prvi čovek Rusije.

Putin je rekao da je Rusija ponosna na učesnike „specijalne vojne operacije.

„Bitke koje su odlučivale sudbinu našeg naroda uvek su bile svetinja, ponosimo se onima koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji“, rekao je Putin.

Paradi pored ruskog predsednika Vladimira Putina, prisustvuju i lideri Belorusije, Kirgistana, Tadžikistana, Uzbekistana, Jermenije i Kazahstana.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike