Presretnute četiri rakete kod Tel Aviva; Nepoznat broj poginulih u napadu na ambulantna kola u Gazi

Ambulantna kola pogođena su u jučerašnjem vazdušnom napadu na Gazu. Ima poginulih, ali nije poznato koliko. Zdravstvene institucije u tom gradu navode da su se u kolima nalazili pacijenti iz bolnice Al Šifa, dok Izrael tvrdi da su u ambulantnim kolima bili „militanti“.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je tokom sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom zatražio humanitarnu pauzu u borbama protiv Hamasa u Gazi. Istakao je da se mora učiniti više na zaštiti palestinskih građana i naglasio da se rat ne sme proširiti na druga područja na Bliskom istoku.

Netanjahu je poručio da odbija bilo kakav privremeni prekid vatre u ratu protiv Hamasa koji ne uključuje oslobađanje svih talaca.

Lider libanske islamističke grupe Hezbolah Hasan Nasralah rekao je u svom obraćanju da Hezbolah nije znao ništa o napadu 7. oktobra. 

Diplomatski izvori rekli su za Rojters da će Francuska sledeće nedelje organizovati humanitarnu konferenciju za Gazu. Francuski predsednik Emanuel Makron potvrdio je da će se konferencija održati.

(RTS)


Ostavite komentar