Nove pretnje bombama na osam aerodroma u Francuskoj – u toku evakuacija putnika

Dojave o podmetnutim eksplozivnim napravama primili su tokom prepodneva aerodromi u Lil-Lekenu, Renu, Boveu, Tarbu, Nantu, Bezijeu, Pou i Brestu, od kojih je u Renu, Tarbu i Bezijeu u toku evakuacija.

I prethodna dva dana više francuskih aerodroma primilo je dojave o bombama, za koje je utvrđeno da su lažne. I Versajski dvorac, kao i muzej Luvr su iz istih razloga nedavno bili evakuisani.

Uhapšen je danas 37-godišnjak zbog sumnje da je u četvrtak uputio lažnu dojavu o bombi u palati Versaj, koja je zbog toga juče bila evakuisana, kao i još tri puta za manje od sedam dana.

Prema informacijama BFM TV, osumnjičeni, koji nema sudski dosije, živi sa roditeljima, nezaposlen je, boluje od šizofrenije i za sada policija ne sumnja u terorističke motive.

Francuska vlada je zapretila zatvorom i visokim novčanim kaznama za one koji upućuju pretnje bombama, nakon što je posle niza lažnih dojava evakuisano 15 aerodroma i otkazano 130 letova.

Francuski zvaničnici sumnjaju da su mladi i deca možda odgovorni za to, preneo je AP.

Francuski ministar pravde Erik Dupon-Moreti okrivio je juče „male šaljivdžije, male klovnove“ i obećao da će biti pronađeni i kažnjeni.

(RTS)


Ostavite komentar