Napadači pucali na grupu srednjoškolaca na autobuskoj stanici u Filadelfiji

Grupa srednjoškolaca na autobuskoj stanici u Filadelfiji čekala je prevoz kada su trojica muškaraca izašla iz parkiranog automobila i pucala na srednjoškolce, a zatim pobegla.

Osam srednjoškolaca je pogođeno. Dvoje je u kritičnom stanju, a još dvoje je zadobilo prostrelne rane, saopštila je filadelfijska policija.

Među ranjenima na autobuskoj stanici je i 16-godišnjak koji je pogođen devet puta i nalazi se u kritičnom stanju, rekao je Kevin Betel, komesar gradske policije na konferenciji za novinare.

Policija je kasnije saopštila da je još jedan učenik u kritičnom stanju, dok su ostali stabilno. Navodi se da je u pucnjavi ispaljeno više od trideset hitaca.

Policija traži pomoć za pronalaženje napadača

Policija je zatražila pomoć javnosti u identifikaciji osumnjičenih, ali i upozorila ljude da im se, ukoliko ih vide, ne približavaju.

Srednja škola „Nortist“, koju učenici pohađaju, udaljena je kilometar i po od mesta pucnjave i najveća je državna srednja škola u gradu, sa više od 3.000 učenika.

Monik Brekston, zamenica šefa za komunikacije u školskom okrugu u Filadelfiji, rekla je da se pucnjava dogodila u blizini osnovne škole „Krosan“, koja je u to vreme puštala učenike kući, ali ih je potom vratila unutra i zaključala.

Inače, pre dva dana se u Filadelfiji dogodio identičan napad, kada su dvojica napadača pucala na grupu ljudi na autobuskoj stanici. Tada je ubijen jedan tinejdžer, a još četiri osobe su ranjene.

U trenutku tog napada na stanici je bilo između 15 i 20 učenika.

 

(RTS)


Ostavite komentar