Muralima protiv antisemitizma u Milanu, ulični umetnik „spojio“ Anu Frank i palestinsku devojčicu

Aleksandar Palombo za italijanske medije izjavio je da „talas antisemitizma podstaknut od strane Hamasa, ima na udaru Jevreje iz čitavog sveta, što je užas koji nas podseća na Drugi svetski rat, ali treba i da nas natera da razmislimo o našoj krhkoj slobodi i sigurnosti za mirnu budućnost“.

„Terorizam, kao i negacija ljudskosti, koji nema veze sa otporom koristi se ne bi li nas sve uvukao u mračan ambis – u pakao bez kraja. Nema budućnosti ako ne iskorenimo terorizam. Ako mu dajemo legitimitet, osuđujemo čitavo čovečanstvo na smrt“, smatra Palombo.

Ovaj umetnik je Milanu darovao još jedan mural u zoni „Porta Nuova“. Na muralu je prikazano jevrejsko dete sa podignutim rukama u Varšavskom getu, kao taoc Hamasa.

Tu je i dečak, vojnik iz Gaze, kao i „terorista“ Hamasa, kako ga naziva umetnik, dok je jevrejsko dete pod nišanom kalašnjikova.

Istoričarka izraelske umetnosti dobitnica nagrade Yad Vashem za edukaciju o Holokaustu Batya Brutin, povodom dela italijanskog umetnika, navela je da šalju poruku svetu protiv antisemitizma.

„Aleksandrova umetnost je jako važna poruka svetu oko rastućeg antisemitizma. Istovremeno, daje nam poruku punu nade“, poručila je Brutin.

(RTS)


Ostavite komentar