Misterija tela dečaka obmotanog folijom nađenog u Dunavu u Nemačkoj, Interpol traži pomoć

Telo dečaka otkriveno je 19. maja 2022. u reci Dunav kod Grosmeringa u Bavarskoj u Nemačkoj, vezano za kamenu ploču i umotano u foliju. Nije poznato koliko je dugo telo bilo u vodi, saopštio je Interpol.

Pretpostavlja se da dečak ima između pet i šest godina. Bio je visok oko 110 centimetara i težak 15 kilograma, smeđe kose i nulte krvne grupe, navodi se na sajtu Interpola.

Rezultati istrage pokazuju da je verovatno proveo vreme van Nemačke.

Kako bi proširio domet istrage, a na zahtev nemačkih vlasti, Interpol je poslao “crno obaveštenje“ 195 zemalja članica Organizacije.

Prema navodima Interpola, “crna obaveštenja“ su međunarodna upozorenja koja se koriste za prikupljanje informacija i obaveštajnih podataka o neidentifikovanim telima.

Kao deo javnog poziva da se identifikuje dečak, sada se dele ključni detalji, uključujući slike rekonstrukcije lica i fizičke karakteristike.

“Kroz ovo crno obaveštenje, Interpol poziva globalnu zajednicu za sprovođenje zakona da unakrsno proverava baze podataka i konsultuje otvorene ili nerešene slučajeve“, rekao je Jirgen Štok, generalni sekretar te organizacije.

Prema njegovim rečima, neko, negde zna nešto o ovom dečaku, pa je podjednako važno javno objaviti određene detalje.

“Bez obzira na to da li je bio žrtva trgovine ljudima, otmice ili nasilja, posvećeni smo mobilizaciji svih policijskih sposobnosti Intepola da ga identifikujemo i pomognemo istražiteljima da rasvetle njegovu smrt“, naveo je Štok.

Pozivaju se građani, posebno oni koji se sećaju nestalog deteta čije karakteristike i nestanak ukazuju na potencijalnu vezu sa slučajem, da se jave nacionalnom policijskom timu u Nemačkoj ukoliko imaju bilo kakvu informaciju.

Interpol od 2021. godine pruža istražiteljima bazu podataka I-Familija, globalni alat koji pomaže u identifikaciji nepoznatih tela putem DNK.

Za biološke rođake koji veruju da bi dečak mogao da bude član njihove porodice, nacionalna policija kada bude kontaktirana može da uspostavi vezu sa Interpolom radi međunarodnog poređenja DNK, navodi se u saopštenju.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike