Karlson: Pratili me pre razgovora sa Putinom, Džonson traži milion dolara za intervju

Taker Karlson je rekao da je nekoliko dana pre zakazanog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, dobio poziv od reportera Njujork tajmsa koji ga je pitao kada će intervjuisati ruskog predsednika Vladimira Putina.

„On to nije mogao da zna. Nikome nisam rekao. Očigledno je da su opet uradili isto. Dostavili su informaciju Njujork tajmsu, u pokušaju da ometu intervju“, rekao je Karlson u podkastu Glena Beka.

Američki novinar, nakon što je otpušten sa Foks njuza, pokrenuo je svoju emisiju na društvenoj mreži Iks, na kojoj je i objavio intervju sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Tokom dvočasovnog intervjua sa Karlsonom objavljenog u noći 9. februara, a koji je imao više od 170 miliona pregleda na društvenoj mreži Iks (Tviter) i više od deset miliona na Jutjubu, Putin je, između ostalog, rekao da Rusija neće napasti NATO, posebno Poljsku, Letoniju i druge baltičke zemlje.

Istovremeno, prema njegovim rečima, strani političari redovno plaše svoje stanovništvo pretnjama iz Moskve, skrećući pažnju sa unutrašnjih problema.

Ruski predsednik je takođe primetio da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu sa Ukrajinom nemoguć, pa treba da razmišljaju o daljim koracima, napominjući da je Moskva spremna za dijalog.

Razgovor Karlsona sa Putinom je ujedno bio prvi intervju ruskog predsednika sa zapadnim novinarom od početka rata u Ukrajini. Naišao je na kritike velikog broja američkih medija i pojedinih političara.

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da bi sankcije protiv američkog novinara Takera Karlsona nakon njegove posete Rusiji pokazale pravo lice moderne liberalno-demokratske diktature u SAD.

„Džonson traži milion dolara za intervju“

Taker Karlson je u podkastu Glena Beka rekao i da je nakon optužbi bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona da je „marioneta Kremlja“, zatražio intervju sa njim, ali da mu je za to traženo milion dolara.

„Boris Džonson me naziva marionetom Kremlja ili tako nešto. Zato sam zatražio intervju sa Borisom Džonsonom. Konačno mi se javi jedan od njegovih savetnika i kaže da će razgovarati sa mnom, ali da će me to koštati milion dolara. On želi milion dolara“, rekao je Karlson. 

(RTS)