Izraelski vazdušni udari u Deir el Balahu – pogođena kuća, poginulo osam osoba; Protesti ispred Kneseta

Izraelske snage završile su demontiranje Hamasove vojne infrastrukture na severu Gaze, gde je, kako kaže IDF, ubijeno 8.000 militanata.

Vazdušni udari se nastavljaju u južnom delu – Kan Junisu i Rafi. Al Džazira javlja da su dvojica novinara ubijena upravo u jednom od udara kod Kan Junisa.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu uputio je prikrivenu pretnju rukovodstvu Hezbolaha, upozoravajući da članovi te grupe nisu imuni na odmazdu izraelske vojske.

„Predlažem da Hezbolah nauči ono što je Hamas već naučio poslednjih meseci – nijedan terorista nije imun“, rekao je Netanjahu.

Izrelske snage koje deluju u gradu Gazi otkrile su, kako IDF tvrdi, tehnološku opremu, uključujući komponente koje Hamas koristi za pravljenje „preciznih raketa“, sposobnost za koju se do sada verovalo da ta palestinska paravojna organizacija nije posedovala. Navodi se da je reč o iranskoj tehnologiji.

Uoči posete Izraelu, američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da palestinskim civilima mora biti dozvoljeno da se vrate kućama i da ne smeju da budu pod pritiskom da napuste Gazu.

Prema podacima UNICEF-a, od 7. oktobra više od 1.000 dece u Gazi pretprelo je amputaciju jedne ili obe noge.

(RTS)


Ostavite komentar