Izložba o ratu u centru koji je osnovao predsednik Izraela posvećen miru

Fotografije Ziva Korena dokumenti su stradanja – od prvih sati posle napada Hamasa, preko rata u Gazi – do poslednjeg oslobađanja talaca.

„Za osam meseci napravio sam više od 300.000 fotografija, da ispričam šta je zadesilo Izrael od 7. oktobra do danas. I dalje ima neispričanih priča – ranjeni na rehabilitaciji, porodice talaca, juče sam fotografisao taoce spasene iz Gaze. To nije za sutrašnje novine, već za istoriju“, objašnjava Koren u izjavi za RTS.

Peres centar posvećen je inovacijama i o njegovom prisustvu na Ekspu 2027. u Beogradu, razgovarali su sa predstavnicima srpskog Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočne Evrope.

„Imati (centar) Šimona Peresa u ovom izdanju u Beogradu je velika stvar za Balkan. Imati takve inovacije i startapove to će biti velika inspiracija ne samo za Balkan, ne samo za Srbiju već za celu Evropu, i to će da inspiriše mnoge naše mlade ljude da idu tim putem i da uče što više“, ističe direktor Instituta za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope Zoran Korać.

(RTS)