Identifikovan napadač iz tržnog centra u Sidneju, policija navodi da je imao psihičke probleme

Policija je saopštila da je Džoel Koči (40) odgovoran za napad na tržni centar Vestfild u Bondi Džankšn u subotu, nedaleko od svetski poznate plaže Bondi.

Pomoćnik komesara policije Novog Južnog Velsa Entoni Kuk rekao je na konferenciji za medije da Koči pati od neutvrđenih problema sa mentalnim zdravljem i da se napad ne tretira kao teroristički akt.

Nastavljamo da radimo na profilisanju počinioca, ali je u ovoj fazi vrlo jasno da je to povezano sa mentalnim zdravljem počinioca, rekao je Kuk, prenosi Asošijeted pres.

Šest ubijenih, 12 povređenih

Napad na tržni centar, jedan od najprometnijih u zemlji, počeo je oko 15.10 časova po lokalnom vremenu.

U napadu je ubijeno šest osoba – pet žena i jedan muškarac, starosti između 20 i 55 godina, a 12 povređenih je prevezeno u bolnicu, uključujući 9-mesečno dete, čija je majka umrla tokom napada.

Dve od šest žrtava su iz inostranstva i nemaju porodicu u Australiji, rekao je Kuk u nedelju.

Albaneze: Policajka heroj koji je spasio mnogo života

Premijer Entoni Albaneze rekao je da je policajka koja je usmrtila napadača „heroj koji je svojim postupcima spasio mnogo više života“.

Divna inspektorka koja se izložila opasnosti i otklonila pretnju koja je postojala za druge, ne razmišljajuci o rizicima za sebe… Ta hrabrost je bila izuzetna koju smo juče videli, dodao je on.

Tržni centar će i danas biti zatvoren i bice aktivno mesto zločina danima, saopštila je policija.

(RTS)