Dve osobe poginule, četiri spasene nakon pada aviona u Avganistanu

Ruska uprava za civilno vazduhoplovstvo potvrdila je da se u Avganistanu srušio avion „falkon 10“ proizveden 1978. godine sa četiri člana posade i dva putnika.

Nesreća se dogodila u subotu u planinskoj oblasti u provinciji Badakšan, oko 250 kilometara severoistočno od glavnog grada Avganistana Kabula, prenosi AP.

Spasilačke ekipe ubzo su poslate u ovu udaljenu ruralnu oblast u kojoj živi samo nekoliko hiljada ljudi.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid objavio je video snimke na društvenoj mreži Iks nalogu na kojima se vide četiri spasena člana posade.

On je rekao je da im je ukazana prva pomoć i da su iz Badakšana prebačeni u Kabul, te da su sva četvorica van životne opasnosti.

Lokalne vlasti u Badakšanu saopštile su da će tela dvojice poginulih u ovoj nesreći biti izvučena sa mesta pada letelice.

Talibansko ministarstvo saobraćaja i civilnog vazduhoplovstva saopštilo je da je avion pronađen u okrugu Kuf Ab, nadomak planine Aruz Koh.

Abdul Vahid Rajan, portparol talibanskog ministarstva za informisanje i kulturu, rekao je u nedelju da je pad ruskog aviona izazvao „problem sa motorom“, bez detaljnijeg objašnjenja.

(RTS)


Ostavite komentar