Devojčica Indi isključena sa aparata za održavanje života, posle odluke suda u Londonu

Portparol neprofitne organizacije „Kristian Koncern“ saopštio je da su danas lekari isključili aparat za održavanje života, napominjući da je devojčica premeštena iz Kraljičinog medicinskog centra u Notingemu, gde se lečila, u hospicijum.

Indi, ćerka Dina Gregorija i Kler Stanifort iz Ilkestona u Derbiširu, bolovala je od retke mitohondrijalne bolesti zbog čega njene ćelije nisu proizvodile dovoljno energije i od početka septembra je bila na potpunom održavanju života.

Tim specijalista zadužen za njeno lečenje saopštio je da se za nju ne može učiniti više, kao i da bi dalji tretman produžio njenu patnju. Njeni roditelji, koje podržava nevladina organizacija „Kristian Koncern“, izgubili su pravne bitke na Višem i Apelacionom sudu u Londonu.

“Ona je devojčica koju smo pokušali da lečimo najbolje što možemo. Užasna stvarnost je da ona umire“, svedočio je na sudu jedan od njenih lekara. On je naveo da je Indi jednom reanimirana devet puta u jednom danu, prenosi britanski Telegraf.

Dok je trajala borba za život devojčice, italijanska vlada dala je državljanstvo teško bolesnoj devojčici kako bi sprečila lekare da je skinu sa aparata za održavanje života i omogućila nastavak njenog lečenja u Italiji.

„Kažu da nema mnogo nade za malu Indi, ali do kraja ću učiniti sve što mogu da odbranim njen život. I da odbranim pravo njene mame i tate da učine sve što mogu za nju“, napisala je 6. novembra Melonijeva na Tviteru.

(RTS)


Ostavite komentar