Desetine mrtvih u napadu na školu UN u Nuseiratu; Huti: Operacije protiv brodova u izraelskoj luci Haifa

Predstavnici SAD, Katara i Egipta u Dohi rade na finaliziranju sporazuma o prekidu vatre u Gazi.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izjavio je da SAD još čekaju odgovor militantne grupe Hamas na izraelski predlog o prekidu vatre koji je izneo američki predsednik Džozef Bajden u petak.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu više puta je ponovio da neće biti trajnog mira sve dok Hamas ne bude uništen, a politički lider Hamasa je rekao da će ozbiljno pristupiti svakom sporazumu koji podrazumeva potpuni prekid rata, povlačenje izraelske vojske i razmenu talaca za palestinske zarobljenike.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da je Izrael spreman za veoma snažnu akciju na severu Izraela, navodeći da će to obnoviti bezbednost „na ovaj ili onaj način“ u oblasti koja je na meti Hezbolaha.

Za to vreme, ta militantna grupa iz Libana je saopštila da je vođenom raketom gađala izraelski odbrambeni sistem Gvozdenu kupolu u Ramot Naftali.

Međunarodna organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč upozorila je da je izraelska vojska koristila municiju sa belim fosforom na jugu Libana.

(RTS)