Da li će Bajden zabraniti kineske električne automobile – zahuktali trgovinski rat Vašingtona i Pekinga

Američki senator iz redova demokrata Šerod Braun pozvao je predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena da zabrani uvoz kineskih električnih automobila na teritoriji SAD.

„Električna vozila iz Kine su egzistencijalna pretnja nacionalnoj automobilskoj industriji. Ne možemo dozvoliti tu prevaru“, napisao je Braun na Iksu (Tviteru). Braun je ujedno i predsednik bankarskog komiteta u Senatu.

Do sada je sa različitih instanci bilo poziva da se povise cene carine na uvoz električnih vozila iz Kine, ali nijedan predstavnik Kongresa do sada nije zahtevao zabranu uvoza.

Bela kuća: Postoji zabrinutost da bi kineske kamere snimale američke gradove

Bela kuća je u februaru saopštila da će istražiti navode da bi kineski automobili na američkom tržištu predstavljali rizik po nacionalnu bezbednost.

„Postoji zabrinutost da bi tehnologija u kineskim vozilima mogla da prikupi velike količine osetljivih podataka o vlasnicima i putnicima. Kamere i senzori mogu da prikupe detaljne informacije o američkoj infrastrukturi, dok se vozila daljinski mogu onesposobiti“, navela je Bela kuća u obrazloženju pokretanja istrage.

Bajden je tada istakao da neće dozvoliti da kineski interesi preplave američko tržište, što američki politički analitičari vide kao deo predizborne taktike uoči novembarskih predsedničkih izbora u Americi. 

Senator sa poslovima u automobilskoj industriji i kineska trka sa Japanom

Kina je, kako piše Bi-Bi-Si, najveći svetski proizvođač automobila i u trci sa Japanom da bude i najveći izvoznik.

Sa druge strane, Braun, koji u Senatu zastupa interese Ohaja, posluje u automobilskoj industriji i na novembarskim međuizborima pokušaće da osvoji četvrti mandat.

Njegov zahtev nije jedini koji traži preispitivanje poslovanja sa Kinom.

Ljuti i avio-prevoznici

Najveće američke avio-kompanije zatražile su od Bajdenove administracije da ne odobrava nove letove između SAD i Kine zbog, kako su istakli, štetne antikonkurentske politike koja ih stavlja u nepovoljan položaj.

„Ako dozvolimo rast kineskih avio-kompanija bez brige o jednakom pristupu tržištu, letovi će biti njihovi, na račun naših radnika i preduzeća“, navodi se u zajedničkom saopštenju američkih avio-prevoznika.

Tramp, trgovinski rat i posledice

Dve najveće svetske ekonomije su u „trgovinskom ratu“ od 2018. godine, kada je administracija tadašnjeg predsednika Amerike Donalda Trampa uvela carine na kinesku robu u vrednosti od 360 milijardi dolara.

Peking je uzvratio sa carinama u iznosu od 100 milijardi dolara na američke proizvode.

Bajden je zadržao skoro sve uvedene tarife, dok su u 2023. godini, SAD od Kine pazarile robu u vrednosti od 427 milijardi dolara, što je pad od 20 odsto.

Istovremeno, američki izvoz u Kinu je opao za četiri odsto, na 148 milijardi dolara.

(RTS)