Bela kuća o zabrinutosti zbog Bajdenovih godina: Osamdesete su nove četrdesete

Džozef Bajden, koji je već najstariji američki predsednik u istoriji, kandidovao se za reizbor. Ako bi i drugi put pobedio na izborima, Bajden bi imao 82 godine kada mu počne drugi četvorogodišnji mandat u januaru 2025.

Različite ankete pokazuju zabrinutost birača zbog Bajdenovih godina, ali i starosti njegovog najvećeg konkurenta – bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji ima 77 godina.

Najnovija anketa Rojtersa i Ipsosa pokazuje da su Bajden i Tramp izjednačeni na hipotetičkim izborima. Obojica su dobila po 39 odsto glasova, dok je svaki peti glasač neodlučan.

Većina Amerikanaca bi više volela da u trci za predsednika učestvuju osobe koje imaju 75 ili manje godina, pokazala je anketa.

Upitana da li je predsednik Bajden prestar za reizbor, sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan-Pjer je odgovorila u jednoj rečenici: „Osamdesete su nove četrdesete, zar niste čuli?“

„Iste kritike su izrečene 2019, iste kritike su izrečene 2020, iste kritike su izrečene 2022. godine i svaki put je pobedio protivnike“, rekla je Žan-Pjer.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike