Avion se srušio na automobil u Italiji, poginula devojčica

Sudar jata ptica sa avionom u prvim fazama letenja (fenomen Bird strike) najverovatnije je uzrok pada aviona akrobatskog tima „Freće trikolori“ koji je danas imao probu za sutrašnji akrobatski let. Formacija od nekoliko aviona poletela je u pravcu Verćelija, kada se avion „pony 4“, kojim je pilotirao Oskar del Do, izgubio na visini, a zatim srušio.

Pilot je nekoliko sekundi pre pada aviona uspeo da se katapultira. Međutim, avion je pao na automobil kojim su putovali roditelji sa dvoje dece.

Petogodišnja devojčica izgubila je život, dok je devetogodišnji dečak zadobio opekotine na 15 odsto površine tela. Roditelji su u bolnici, kao i pilot.

Zbog nesreće je otkazan spektakl koji je „Freće trikolori“ trebalo da izvedu sutra u organizaciji aero-kluba iz Torina, a povodom stogodišnjice italijanske vojne avijacije.

Aerodrom Kazele je privremeno zatvoren. Sličan incident se na ovom aerodromu dogodio oktobra 1996. godine, kada se kargo let „Aeroflot 9981“ koji je poleteo iz Moskve srušio prilikom sletanja. Život su izgubile dve osobe, a 13 je povređeno.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike