Zrenjanin: Kolege pomažu Žuži i njenom bratu

Trošna kuća porodice Mezei u Mužlji kod Zrenjanina odavno je neuslovna za život. Žuža se nakon zaposlenja nadala da će rešiti bar deo problema, ali je prioritet bila pomoć bratu koji je u invalidskim kolicima.

„Živimo bez struje već pet godina otprilike. I jedva smo se snašli, jako nam je bilo teško. Imali smo dosta komšija koji su nam pomogli, oko struje, da odnesemo veš da peremo“, kaže Žuža Mezei iz Mužlje.

Kada su čili za problem, kolege iz Kompanije Drekslmajer su organizovale humanitarnu akciju, da se Žuži njenom bratu, ocu i majci kupi kuća. Ovo je sedma slična humanitarna akcija koju organizuje sindikat, a po obimu prikupljenih sredstava je najveća.

„Svi zaposleni u kompaniji Drekslmajer su prikupili oko 24 hiljade eura, što je jedan korak ka ostvarenju snova naše koleginice. Našli smo kuću ovde u blizini, to je periferija Mužlje, koja košta 32 hiljade eura“, navodi Ivan Subin, predstavnik sindikata.

Žužin brat Mikloš je korisnik usluga centra „Alternativa“ gde mu se pruža osnovna nega. Da bi mu dodatno pomogli organizovali su humanitarnu akciju.

„Dali smo doprinos sa nekim programom, ali nam se priključila i Muzička škola Josif Marinković, takođe Kulturno umetničko društvo Đerđef, zatim osnovna škola Jovan Dučić iz Kleka, tako da smo mi zajedničkim snagama napravili jedno humanitarno veče koje je bilo posećeno, tako da smo tom prilikom skupili oko 400 hiljada dinara za našeg Mikija“, navodi Nevena Montresor iz Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Most“.

Za kompletan iznos i plaćanje poreskih i drugih obaveza potrebno je još oko sedam hiljada evra. Organizatori ove akcije apeluju na humane ljude i firme da pomognu da se porodica što pre preseli u novi dom.

Dinarski račun broj

325-300706874093-49.

(RTS)


Ostavite komentar