Vrnjačka banja: I turisti i pacijenti na lečenju

U Vrnjačkoj banji trenutno boravi oko 5.000 gostiju. Najviše ih je u stacioniranim zdravstvenim ustanovama te u Specijanoj bolnici za lečenje dijabetesa i rehabilitaciju nakon operativnih zahvata.

“Tu sam na nekom lečenju od dijabetesa i tako. Lepo je. Lepo je. Banja je prijatna. Osoblje takođe u centru na zavidnom nivou”, kaže jedan gost.

“Odlično mi prija odmor. Zato i dolazim dva puta godišnje u hotel Merkur i uopšte u Vrnjačku Banju”, navodi jedna turistkinja.

Na lečenju i rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici Merkur trenutno je najviše pacijenata o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje koji imaju pravo na desetodnevni boravak u banji svake 4. godine, ukoliko boluju od dijabetesa.

“U Merkuru su pre svega pacijenti ali takođe i veliki broj radnih organizacija koje šalju svoje radnike na odmor i rekreaciju. Na lečenju i naravno komercijalni gosti kojih ima danas preko 250”, kaže Dr Dejan Stanojević, direktor Specijalne bolnice Merkur.

U Vrnjačkoj Banji očekuju i porast broja gostiju od sredine maja. Sa 750 najavljenih pacijenata Merkur će biti popunjen više od 95 odsto. Kongresni turizam je u zamahu u ovo doba godine. Najavljeni su stručni skupovi sa više od 2000 učesnika.

(RTS)


Ostavite komentar