Vranje: Oldtajmer profesora Danila Petrovića

 

Popularnom stojadinkom krstari drumovima, prešao je više stotina kilometara, sam je popravlja i sređuje. Danilo Petrović iz Vranja auto i ljubav prema oldtajmerima je nasledio od oca i dede, vlasnika od 1976.godine.

„To je jedan stil života, predivno je, predivno je videti ovako nešto na putu i samim tim kad ga vozite vi se osećate specijalnim zbog toga što ih nema više na putevima”, ističe Danilo Petrović, vlasnik zastave 101 iz Vranja.

Danilov auto izdržava sve izazove, a jedinstven je i po boji.

„Ovo je boja namenjena za izvoz. U to vreme je i moja nana videla njega i zaljubila se u tu boju, rekla je: Ja želim takvog Stojadina. Samim tim što je specijalan, što je doživeo tolike godine do dana današnjeg, auto je od prvog dana bio specijalan zbog svoje boje“, dodaje Danilo.

U njemu se voze i mladenci, i maturanti, a Danilo ga iznajmljuje i za potrebe snimanja filmova. Ovaj auto je već nekoliko godina najlepša Zastava u Srbiji.“

„Ovaj auto nema cenu, jer veliku cenu ima u mom srcu i to je nešto što se ne prodaje. Ipak je to tri generacije u našoj porodici, sada evo uhvatili smo i četvrtu generaciju, tako da će auto da ide s kolena, na koleno“, zaključuje Danilo.

Svojim stojadinom je proputovao Srbiju i zemlje u okruženju. Vozio je reli u Rumuniji, Grčoj i Parizu, želja mu je da se odveze i u Istambul. Uspomene sa putovanja i iz detinjstva čuva u albumu.

(RTS)