Veliko Gradište: U azilu uginuo veći broj pasa

Još uvek nema zvaničnih informacija koliko je pasa uginulo u azilu Udruženja PUŽ- pomoć ugroženim životinjama u Velikom Gradištu. Neki mediji pominju cifra od preko sto pasa, ali Slađana Bogičić iz ovog udruženja koja je i prijavila policiji uginuća, negira tu brojku, ali i svoju odgovornost.

Na pitanje ko je vlasnik Slađana Bogičić odgovara: „Pa nema vlasnika, ima udruženje. Ja sam samo za to, ja ne moram čak ni da idem svaki dan ovde. Po statutu, ima Statut, to je ustav jednog udruženja. – Znači u Udruženju niko nije odgovoran ? – Jeste, svi članovi.”

U Opštini Veliko Gradište kažu da već godinama pomažu ovom udruženju i da su do sada imali dobru saradnju u zbrinjavanju pasa lutalica. Po saznanju o dešavanju u azilu pokrenuli su odgovarajuće mere.

“Ja sam odmah poslao našu Komunalnu inspekciju na teren, oni su utvrdili da tamo ima leševa pasa, naložili su im da se to skloni, da se zatrpa, kako to već zakon nalaže. Veterinarski inspektor je reagovao, izašao na lice mesta. Imam nezvanične informacije da je to od nebrige, od nehranjenja, nepojenja pasa, što je, zaista ja nemam reči ako je to tačno. Mislim da zaista nije primereno da se tako ljudi koji vole životinje ponašaju”, smatra Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište.

Kako nezvanično saznajemo, leševi jednog broja pasa bili su u poodmaklom stanju raspadanja, a sumnja se da su uginuli od gladi. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu kažu da će o eventualnom pokretanju postupka doneti odluku kada dobiju potpune informacije od svih relevantnih institucija.

(RTS)