Užičanki Tijani sestra želi da donira matericu

I pored trogodišnjeg lečenja, tridesetogodišnjoj Tijani prošle godine je odstranjena materica, ali njoj i suprugu Milošu nije se svet srušio, verovali su da postoji način da postanu roditelji.

“Ja sam znala da postoji surogat majčinstvo, ali sam saznala od svoje doktorke da postoji transplantacija materice. Miloš i ja smo smo se odlučili da ja odem na transplantaciju materice, tu smo otišli kod doktora Milana Milenkovića, koji radi takav vid operacije. Kada smo otišli kod njega, on je, hvala bogu, rekao da imam dobru funkciju jajnika, ali sad nam je bio potreban donor”, priča Tijana Vučković Aničić iz Užica.

I naizgled teško rešiv problem traženja donora, u trenu je rešila Tijanina sestra od tetke, čiji zagrljaj joj je od detinjstva bio uteha.

“Taj neki telefonski poziv je usledio gde je ona meni rekla da su trenutno u procesu traženja donora za matericu, gde sam ja samo rekla – da li pored mene žive tražiš da to neko drugi bude? Meni apsolutno ne znači ništa, a njoj menja ceo život i doživeće i to, ko ja što sam doživela pre 15 godina da postane majka i tu nema dvoumljenja, ja želim to, ja sam spemna i ja to jedva čekam da uradim”, kaže Milica Popović iz Arilja, Tijanina sestra od tetke.

Doktor Milenković nam je potvrdio da Milica ispunjava uslove za donora materice Tijani, koja je već zamrzla embrione uoči transplantacije koja će se obaviti u inostranstvu jer se ne radi kod nas.

“Kroz ovo nekako prolazim sa nekim leptirićima u stomaku….i bože zdravlja, da skupim to i da kroz nekih par meseci, eto ovde me vidite operisanu i za nekih možda godinu dana sa bebom”, kaže Tijana Vučković Aničić.

Na putu ka majčinstvu, dodaje Tijana, nisu joj smetnja ni benigni tumori na moždanoj kori, ni epilepsija koju terapijom drži pod kontrolom.

(RTS)


Ostavite komentar