Uspeh stonoteniserli iz Alibunara – ulazak u Superligu Srbije

Stonoteniserski klub „Rapid“ iz Nikolinaca postoji od 1997. godine. Ima i mušku i žensku ekupu, ali su devojke uspešnije. Seniorke se takmiče u Superligi, a imaju i mlađu selekciju, devojčice iz osnovne škole, koje igraju u Drugoj ligi Srbije. Teodora Miul igra sa starijima, Laurom Kožohar i Anđelom Menger.

“Privuklo me da igram zbog Anđele Menger, bila mi je idol. Trenirali su i moji rođaci, pa sam i ja počela”, objašnjava Teodora Miul, stonoteniserka.

“Treba dosta vremena. To su treninzi, rad, strpljenje, ne može se preko noći postati dobar igrač, treba volja”, kaže Laura Kožohar, stonoteniserka.

“Kad sam došla u Nikolince prošle godine igrali smo prvu ligu, bili smo osmo na tabeli, pa smo na kraju završili kao prvi, kao šampioni prve lige i sad igramo Superligu”, objašnjava Anđela Menger, stonoteniserka.

Interesantno je da većina klubova u najvišem rangu takmičenja dolazi iz Vojvodine, a Nikolinci imaju stonotenisersku tradiciju i meštani vole taj sport. Za veliki uspeh zaslužan je i trener Milan Agadišan.

“Ponosan sam na ove moje devojke, jer su sve iz Nikolinaca i mogu da kažem da je jedini klub u državi koji igra Superligu Srbije za žene sa sopstvenim igračicama, jer ih ima puno sa strane, iz Bugarske, Rumunije, Mađarske”, kaže Agadišan.  „Rapid“ se pre 10-ak godina već takmičio u Superligi, ali su ispali posle dve godine. Trenutne  su im ambicije da opstanu, a do sada u jesenjem delu prvenstva imaju četiri poraza i dve pobede.

(RTS)


Ostavite komentar