U Šabačkom pozorištu za kraj sezone premijera predstave „Oleana“

Dokle smo stigli sa korektnošću i šta nam omogućava moć? Zašto čovek misli da je nedodirljiv i zašto gubi razumevanje, strpljenje, empatiju? Odgovore na ova pitanja inspirativno i uverljivo daju nam profesor Džon i studentkinja Kerol u kamernoj predstavi ,,Oleana”, Dejvida Memeta – master rad mlade glumice Nađe Ristić, koja je kraj svog školovanja obeležila premijerom u pozorištu u kojem je odrastala.

“Mislim da se postavlja dosta pitanja vezanih za subjektivni osećaj povređenosti, vezan za odnos kakav treba da postoji i najviše mislim da se radi o tome da nekako u današnje vreme smo zaboravili da se slušamo”, navodi Nađa Ristić, u ulozi Kerol.

“Mislim da se sinoć jako opalo publici, prevashodno mladjoj, to je neki utisak, da je njima ova tema možda sada bliskija, imaju drugačiji pogled na stvari kojima se komad bavi u odnosu na starije generacije. E, sad, zašto je to tako, treba da se zapitamo?”, naglašava Vladimir Milojević, glumac i reditelj predstave.

Za predstavu koja nas navodi na razmišljanje zašto rešenje problema koje je toliko jednostavno zbog jednostavnosti odbacujemo i kada ćemo početi istinski da se slušamo i razumemo, veliko je interesovanje publike, kao i za brojne programe šabačkog pozorišta ove sezone.

“Divna energija, divno raspoloženje i što je najvažnije imamo dosta publike. Nama su predstave, kako večernje, tako i predstave za decu prodate skoro sve i mislim da je to najveći uspeh i najveće zadovoljstvo, kako nas koji smo na sceni, tako i kolegama iza scene”, ističe Vladimir Vasilić, direktor Šabačkog pozorišta.

Kraj sezone, Šapčani će obeležiti izvodjenjem predstave ,,Karakteri,, jednom od najgledanijih, a u znak zahvalnosti publici, cena ulaznice je samo 200 dinara.

(RTS)


Ostavite komentar