U krugu dobrote: Magdaleni iz Žitorađe priznanje za humanitarni rad

Marija Stanković sedam godina trpela je bolove i prošla dve operacije, dok joj nije ustanovljena retka bolest. Za operaciju u inostranstvu trebalo je hitno prikupiti 30 hiljada evra. Akciji se, uz organizaciju „Budi human“, pridružila njena sestra Magdalena, koja je za samo mesec dana to i uspela.

„Danas se osećam odlično, bolova nemam. Živim u potpunosti normalan život.Ono što je moja sestra uradila za mene je neprocenjivo“, kaže Marija Stanković iz Žitorađe.

„Taj trenutak nikada neću zaboraviti kada je doktor izašao iz sale nasmejan i kada je rekao da je uspelo. Od tada sve emocije su, da kažem navirale iz mene i zaista, to je nemerljiv osećaj! I sve te neprospavane noći i sve to nema cenu za sestrin život”, naglašava Magdalena Stanković iz Žitorađe.

Veliku podršku da istraje u svojoj borbi Mariji su pružili mnogi građani Srbije, koji su se odazvali Magdaleninom pozivu za pomoć.

„Prvo smo sve to podelili na našim društvenim mrežama da bi se oglasio što veći broj ljudi”, objašnjava Teodora Petrović,učenica III razreda Medicinske škole u Prokuplju.

„Ovo je bilo od velike važnosti, pre svega što imate tu čast da nekom pomognete da mu  spasete život.“, kaže Kristina Bakić, učenica III razreda Medicinske škole u Prokuplju.

Zbog izuzetne hrabrosti, odanosti i nesebične posvećenosti očuvanju života, za inspirisanje nacije i  promovisanje uzvišenih vrednosti u društvu Magdalena Stanković ovogodišnja je dobitnica nagrade Udruženja „Svetislav Milić – mladima od srca“. Humanost je njeno životno opredeljenje, pa je, kao i sestra, koja je sada na trećoj godini medicinskog fakulteta, upisala medicinsku školu.

„Želele smo da eto jednog dana, ako ne dođe do toga da može neko njoj da pomogne, da budemo mi te koje će zapravo njoj pomoći”, ističe Magdalena Stanković iz Žitorađe.

„Medicinu sam upisala  da bih sebi našla lek i u čast svih onih koji su me vodili do dijagnoze“, naglašava Marija Stanković iz Žitorađe.

U knjižici i indeksu samo su najbolje ocene. A u životu sada ima vremena za sve. Najviše za trenutke sreće.

 

(RTS)


Ostavite komentar