U Bojniku se obnavljaju zgrada opštine i Dom kulture

Prva faza rekonstrukcije zgrade Opštine u Bojniku biće završena do kraja februara. Zamenjeni su krov i stolarija,obnavlja se fasada. Radovi su vredni 17 miliona dinara. Bolje uslove imaće 70 uposlenika lokalne samouprave.

„Krov je prokišnjavao, stolarija je bila u vrlo lošem stanju, duvalo nam je kroz prozor. Leti je bilo pretoplo, zimi prehladno“, kaže Aleksandar Nastić iz odeljenja za finansije Opštine Bojnik.

Kada se završe spoljašnji radovi kreće uređenje unutrašnjeg prostora. Posle 8 decenija biće adaptirano i staro opštinsko zdanje. Tu će biti preseljen uslužni centar.

„Tu nam je i želja da centar za socijalni rad koji se nalazi sada u staroj zgradi u toku godine izmestimo i njega na drugoj lokaciji jer u planu smo da salu Skupštine opštine Bojnik renoviramo i uradimo da kažem sa modernom tehnologijom“, navodi Nebojša Nenadović, predsednik Privremenog organa u Bojniku.

Novo ruho dobija i Dom kulture. Uz postojećih 1000, dograđeno je još 350 kvadrata. Uvedeno je centralno grejanje, uređuje se dvorište za izložbe i koncerte na otvorenom. Sledi opremanje galerijskog prostora.

„Deo gde će biti legat Fejatu Sejdiću ,u drugom delu biće stalna izložba posvećena žrtvama, Bojničanima stradalim u Drugom svetskom ratu i jedan deo ćemo opremiti sa rukotvorinama“, kaže Ivica Aranđelović, direktor Doma kulture u Bojniku.

U Pustoj reci ima 1900 penzionera, polovina ih je u Udruženju koje postoji više od pola veka. Konačno će u Bojniku imati svoj kutak za druženje, proslave, razne aktivnosti.

„Da se organizuje takmičenje u šahu,karte će moći da igraju,domine,štampu dnevnu da listaju,pogledaju,na kraju da se druže“, kaže Milun Stojanović, predsednik Udruženja penzionera u Bojniku.

Spremni su projekti i za kompletnu rekonstrukciju Doma zdravlja i Osnovne škole „Stanimir Veljković Zele“. Sa izgradnjom kružnog toka i parka, centar Bojnika dobiće potpuno novo, lepše lice.

(RTS)


Ostavite komentar