Trbušnica: Mladi heroj Ilija Milutinović

 

Danas miran potok, a pre nekoliko dana bujica koja je pretila da odnese sve pred sobom, pa čak i život osamdesetšestogodišnje Zorke Kalebić.

Upravo na ovom mestu, Ilija je iz mutne vode izneo staricu, a njegovu hrabrost nije dovelo u pitanje ni to što se sam plaši vode.

„Pa na jedno pedesetak metara sam video da se žena sporo kreće i samo odjednom htela je da udje u ulicu i okliznula se i upala, ja sam došao odmah i uperio telefon i žene nije bilo nigde, samo odjednom se pojavila na boku je ležala isplivala je gore na površinu, tad sam odmah skočio, uhvatio je ispod stomaka i za kragnu i dodao kolegama što su bili na putu“, prepričava Ilija Milutinović, iz Trbušnice.

Ubrzo potom stigla je i hitna pomoć, koja je starici ukazala pomoć i bezbedno je dovezla kući. Ona je sada dobro, a o Ilijinoj hrabrosti svedoči Milojka, Zorkina ćerka.

„Zahvalna sam ja njemu do neba što je spasao moju majku, svaka čast, mislim malo je takvih. Sreća sama što se on pojavio u to vreme da spase moju majku, kad nikog nije bilo on je naišao kao da ga je Bog namestio da baš tad bude tu“, ističe Milojka Petković, Zorkina ćerka.

Ilijin herojski čin čini se još većim ako je poznatao da se, iako u prisustvu drugih, jedini odvažio da uđe u nabujali potok i pomogne.

(RTS)