Topličanin i Filipinka skućili se u selu Jasenica kod Žitorađe

 

Aleksandar Savić i Dženis Panglivan tek pre nešto više od godinu dana uspeli su da srede sve formalnosti i konačno žive zajedno u svom domu u Jasenici kod Žitorađe. Obavili su građansko venčanje i ona sada čeka srpsko državljanstvo.

“Došla sam ovde punim srcem, zbog ljubavi, zato mi nije teško da usvojim nov život. Želim da se upoznam sa svime što je za mene novo i posebno u ovom kraju i imam vremena za to”, navodi Dženis Panglivan, sa Filipina.

“Ni jednog momenta nisam sumnjao da ćemo se posle toliko godina sresti. Čim smo se upoznali znao sam da je ona žena mog života. Nakon toliko vremena jeste da se odužilo, ali vredelo je na kraju”, ističe Aleksandar Savić, iz Jasenice kod Žitorađe.

Dok je Aleksandar na poslu, Dženis se u domaćinstvu dobro snalazi. Brine o živini i kozama koje im potpomažu kućni budžet. Zajedno gaje i povrće za svoje potrebe, domaće i ono iz njene domovine, na njen način.

“Jedna Filipinka koja živi ovde u Srbiji poslala mi je seme povrća iz mog kraja, pa sam i to posadila. Ništa mi nije teško, imamo našu hranu i zajedno ćemo uspeti”, dodaje Dženis Panglivan.

“Za moj odlazak na Filipine obezbedio sam svu potrebnu dokumentaciju, ali to je koštalo naravno, zato sam morao po ponovnom zaposlenju da dignem dva kredita. Sad živimo malo skromnije, ali ostaje još taj jedan papir da ona dobije to jedno državljanstvo kako bi mogla i ona da se zaposli i onda da nam krene na bolje”, zaključuje Aleksandar Savić.

Dženis, sada Katarina i Aleksandar Savić, puni optimizma kažu, da je sledeći cilj da se ostvare kao roditelji.

(RTS)